s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 20. april 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

ČUDOVITA TOSKANSKA MESTA IN NAPOLEONOV OTOK ELBA

Dežela izjemnih barv, valovitih gričev in bogatih mest.Celodnevni izlet na otok Elbo–Napoleonov otok.Priporočamo:sladoled ali opojen kapučino.20 € POPUSTA ZA PRIJAVO DVEH OSEB DO 31.03.19

PROGRAM POTOVANJA

1. dan: SLOVENIJA–LUCCA–PISA,večerja, nočitev

Zgodaj zjutraj bomo odrinili proti Italiji. Vožnja bo z udobnim turističnim avtobusom prijetna, brzeli bomo mimo Benetk in Bologne, do ene najlepših pokrajin – Toskane. Ustavili se bomo v Lucci. Nobeno drugo italijansko mesto ni tako umirjeno. Znotraj njenega obzidja je več deset majhnih romanskih cerkva, tihe tlakovane ulice, močni obrambni stolpi ter številni muzeji in spomeniki. Lucca je mesto, ki prekipeva od lahkotnosti, obilja, lepote in zglednosti. Sprehodili se bomopo starem mestnem jedru in si ogledali zanimivosti. Po ogledu bo še čas za osvežitev, nato pa se bomo odpravili do bližnje Pise. Še zmeraj nas bo očaral sloviti Trg čudes, ki se ponaša z mogočno baziliko, krstilnico in poševnim stolpom. Mogoče pa ga bomo izravnali s prstom na fotografiji mi. V popoldanskih urah se bomo odpeljali proti morju, do kraja nastanitve. Klasično italijansko večerjo nam bodo postregli v hotelu. Nočitev.

2. dan: OTOK ELBA zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet – otok Elbo. Po vožnji z ladjo se bomo izkrcali v Portoferraiu in začeli potep po otoku, ki slovi po svoji bujni mediteranski vegetaciji. Elba je tudi Napoleonov otok, zato bomo obiskali njegovo vilo. Vrnili se bomo v čas, ko je Napoleon že bil premagan, ne pa tudi obupan. Prav na tem otoku je skoval načrt, kako se vrniti na oblast. Po krožni vožnji se bomo ustavili tudi v tipični vinarni, muzeju mineralov in se sprehodili po čudoviti peščeni plaži. Z ladjo se bomo vrnili do pristanišča Piombino. Večerja nas bo znova čakala v hotelu. Nočitev.

3. dan: SIENA–SAN GIMIGNANO–SLOVENIJA zajtrk

Po zajtrku se bomo že veselili srednjeveške Siene. Po prihodu v mestece, ki vsakogar očara, se bomo sprehodili do trga Il Campo, ki je znan po tradicionalni igri Palio. Vzeli si bomo čas za odličen kapučino in prisluhnili glasovom in utripu trga. Znamenita katedrala nam bo ponudila vznemirljivo zunanjost, še bolj neresnično pa deluje mestece San Gimignano, ki še danes živi s svojimi stolpi in daje podobo »srednjeveškega Manhattna«. Po ogledih bo sledila obvezna pokušina najboljših sladoledov na svetu. V popoldanskih urah bomo, glede na dogovor, vzeli pot pod noge in se poslovili od Toskane. Slovenija nas bo pričakala v večernih urah.

ODHODI: 20.04.,03.05.2019 

        07.06.,30.08.-ZAGOTOVLJENO,04.10.2019

CENA:

pri udeležbi 40 oseb 249 €

pri udeležbi 30 oseb 265 €

pri udeležbi 20 oseb 285 €

CENA VKLJUČUJE:prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, izlet z ladjo na otok Elbo, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja

Rezervacija sedežev:v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo,v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije

vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana

najmanjše število potnikov: 20

doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine pribl. 20 €

popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina

Splošni pogoji poslovanja Ta so sestavni del programa1

OOICA

REZERVIRAJ