s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 26. april 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

Bolgarija in njena najlepša mesta

Odkrivanje najlepših mest Bolgarije,spoznavanje slikovitega bolgarskega podeželja in tradicionalne arhitekture,obisk Sofije, samostana Rila in zgodovinskega mesta Veliko Tarnovo.

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - BOLGARIJA
nočna vožnja
Odhod v poznih popoldanskih urah in nočna vožnja čez Hrvaško in Srbijo proti Bolgariji.

2. DAN
SOFIJA
večerja, nočitev
Po prihodu v Sofijo, predvidoma v dopoldanskih urah, se bomo podali na raziskovanje bolgarske prestolnice. Mesto se pohvali z več kot 7.000 - letno zgodovino, kar bomo spoznali med ogledom katedrale Aleksandra Nevskega z muzejem ikon, cerkve Sv. Sofije, po kateri ima mesto tudi ime, rotunde Sv. Jurija, spomenika Vasilija Levskega... Prepoznavne so široke lično tlakovane ulice ter zanimivi tramvaji na njih. Nastanitev v hotelu in popoldne nekaj prostega časa.

3. DAN
SOFIJA - SAMOSTAN RILA – BOROVETS
zajtrk, večerja, nočitev
Zjutraj bomo nadaljevali našo pot južno proti gorovju Rodopi, kjer stoji Rila, najbolj znan in fascinanten bolgarski samostan, pod zaščito UNESCA. V njem se nahaja več kot 300 celic za menihe, hrani pa tudi znameniti Rafaelov križ, vrhunec bolgarskega rezbarstva, na katerem je upodobljenih več kot 1.500 oseb. Velja za najlepši srednjeveški samostan Bolgarije, zgrajen na nadmorski višini 1.174 m v 10. stoletju. Po ogledu nadaljevanje poti do najstarejšega, največjega in najbolj mondenega zimsko - športnega letovišča Borovets na nadmorski višini 1.390 m. Nastanitev.

4. DAN
BOROVETS - PLOVDIV - KAZANLAK
zajtrk, večerja, nočitev
Zajtrk v hotelu ter vožnja v drugo največje mesto Bolgarije - Plovdiv. Ogled starega mestnega jedra z rimskim gledališčem iz 2. stoletja, ki sprejme 3.000 gledalcev in v času festivalov še vedno zaživi, mestnim obzidjem ter značilnimi hišami iz 19. stoletja. Nadaljevanje poti mimo Stare Zagore proti Dolini vrtnic, ki je ime dobila zaradi številnih vrtnic, ki tu cvetijo konec maja. Obiskali bomo manjši Muzej vrtnic, nato pa mestece Kazanlak, kjer se nahajajo znamenite Tračanske grobnice. Vožnja v hotel na poti v Veliko Tarnovo. Nastanitev.

5. DAN
SHIPKA - MUZEJ NA PROSTEM ETAR - VELIKO TARNOVO
zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja do »bolgarske spominske« cerkve čez prelaz Shipka do muzeja na prostem Etar, kjer so prikazane tipične bolgarske kmečke hiše in predstavljena lokalna folklora. Po ogledu vožnja v Veliko Tarnovo, nekdanjo prestolnico bolgarskega kraljestva. Ogled slikovitega mestnega obzidja Tsarevets, trdnjave in starega mestnega jedra. Nastanitev.

6. DAN
VELIKO TARNOVO - ARBANASSI - LYASKOVO - SOFIA
zajtrk, (tradicionalna večerja s folkloro), nočitev
Vožnja do tradicionalne vasice Arbanassi, ki stoji na vzpetini nad Velikim Tarnovim. Očarala nas bo značilna slikovita arhitektura ter spomeniki povezani z bogato bolgarsko zgodovino. Postanek v kraju Lyaskovac, danes sinonim za najboljša peneča vina Bolgarije. Ogled kleti in pokušina. Po ogledu vožnja v smeri Sofije, na poti postanek v tradicionalni bolgarski vasici Koprivščica, kjer ima obiskovalec občutek, da se je čas ustavil. Prosti čas po želji lahko izkoristite za kosilo in nadaljevanje vožnje v Sofijo. Nastanitev v hotelu. Možnost tradicionalne večerje s folkloro (doplačilo).

7. DAN
SOFIA - BEOGRAD - SLOVENIJA
zajtrk
Zjutraj slovo od Bolgarije in vožnja v Srbijo. Na poti krajši postanek v Beogradu. Postanek pri Hiši cvetja in Titovi grobnici ter vožnja skozi najelitnejšo mestno četrt z razkošnimi vilami Beograjčanov, Dedinje. Popeljali se bomo še čez znan Trg republike s parlamentom in se za konec sprehodili po glavni beograjski ulici, Knez Mihajlovi, do beograjske trdnjave Kalemegdan, od koder se ponujajo čudoviti razgledi na mesto in sotočje Donave in Save. Nekaj prostega časa v centru, nato pa vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

ODHODI IN CENA
26.04.-399,00
24.05.-369,00
20.06.-379,00
26.07.-369,00
08.08.-369,00
20.09.-379,00
25.10.-389,00

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, 4 polpenzione in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, zunanje oglede, pokušina vin, spremstvo in organizacijo potovanja

POPUSTI: otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%

DOPLAČILO: na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 30 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 120 €, tradicionalna večerja s folkloro 25 €, zavarovanje rizika odpovedi 4,059 % od vrednosti aranžmaja.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: strošek vstopnin pribl. 30 - 35 €.

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OOPAL

REZERVIRAJ